Literaire modeshow met gerecyclede dekens  


De bibliotheek in het Eemhuis is op zondag 28 september het decor van een bijzondere modeshow: alle kledij is gemaakt van oude dekens. Chris Nauta, gerenommeerd textielkunstenares, vervaardigde van gebruikte dekens allerlei kledingstukken: jassen, overgooiers, rokjes en nog veel meer. Nauta trok eerder de aandacht met modeshows waarbij kledij van oude tenten werd gepresenteerd, en haar tassenlijn: oude ‘pukkels’ begonnen onder haar handen een nieuw leven. 


Op Oerol was haar alternatieve modeshow ‘De Verknipte Tent’ vorig jaar een doorslaand succes. Sterren onder wie Gregory Porter en wijlen Harry Muskee behoren tot de dankbare afnemers van haar even fantasievolle als milieuvriendelijke recycle-producten. 


Het basismateriaal is deze keer: dekens waaronder menigeen in de jaren zestig, zeventig en tachtig argeloos lag te slapen. De show heeft een literaire component; in verband met de locatie – de bibliotheek – hebben Nauta cum suis bij elk kledingstuk een literaire tekst geselecteerd. De teksten worden uiteraard voorgedragen. 


De presentatie is wederom in handen van Jeroen de Valk die ook op Oerol het woord voerde. De firma Sound & Light zorgt voor, inderdaad: geluid en licht. De entree is gratis en parkeerruimte is een paar etages lager volop aanwezig.


Modeshow Chris Nauta; de Bibliotheek Eemland, het Eemhuis, Eemplein 71, Amersfoort, zondag 28 september 15.00 uur.


Chris Nauta:

www.chris-nauta.nl

info@chris-nauta.nl

www.fantastisch.nu

06 14 31 21 68

Trailer aankondiging: >